Tips voor de beste zithouding / ergonomische bureuastoelen voor actief zitten

Waarom spinale spieractivering op een Adaptic stoel rugpijn voorkomt

Waarom spinale spieractivering op een Adaptic stoel rugpijn voorkomt?

Spinale spieractivering voorkomt rugpijn

De juiste stoel kiezen is een goede eerste stap om rugpijn te voorkomen of te verlichten en de kans op het ontwikkelen van chronische aandoeningen te verkleinen.

Een essentieel onderdeel hiervan is het juiste gebruik van de spieren van de wervelkolom de wervelkolom-spieren vormen een deel van de bredere groep van de rugspieren. Deze spieren worden verondersteld te buigen en te ontspannen als het lichaam beweegt, en zo een deel van de dynamische belasting op zich te nemen, maar bij een zittende levensstijl en een slechte houding lukt dat vaak niet.

Een andere bron van rugpijn is het ruggenmerg. Ernstige schade aan dit vitale deel van het zenuwstelsel kan leiden tot verlamming van de ledematen, maar ook veel mildere schade kan problemen veroorzaken. Wervelschijfprotrusie is een mildere vorm van ontwrichting van de wervelschijf, waarbij de schijf tijdelijk uit zijn oorspronkelijke positie tussen de wervels schiet, en is een veel voorkomende oorzaak van pijn in de wervelkolom, die vaak gepaard gaat met gevoelloosheid en motorische stoornissen van de ledematen. Onbehandeld kan een discusprotrusie tot nog ernstigere aandoeningen leiden.

De wervelkolom is de belangrijkste fysieke steun van de romp. Van opzij gezien is hij S-vormig. Bij een normale werking verdelen de verschillende componenten van de wervelkolom de statische en dynamische belasting gelijkmatig en zorgen zij voor het standaard volledige bewegingsbereik zonder pijn.

De adaptic ergonomische bureaustoelen helpen de wervelkolom zijn juiste S-vorm te behouden en zo de belasting optimaal te verdelen over de verschillende wervels en tussenwervelschijven. Standaardstoelen en zelfs ergonomische stoelen met een vaste zitting hebben de neiging alleen (passieve) houdingen te ondersteunen waarbij één of enkele wervels overbelast worden. Deze hebben dan de neiging om uit hun lijn te knikken, wat de hierboven beschreven problemen met schijfuitsteeksels veroorzaakt.

Als je op een Adaptic kantelstoel zit, kunnen de spieren van de wervelkolom werken zoals de bedoeling is. Dit vermindert de druk op de lendenwervelkolom en helpt het ontstaan van pijnlijke aandoeningen te voorkomen of bestaande aandoeningen te verminderen of zelfs te elimineren.

Adaptic Evora

Adaptic Evora activeert de spieren