contact

Kenniscentrum

Kenniscentrum

Het Kenniscentrum geeft informatie over het voorkomen van lichamelijke klachten als gevolg van een verkeerde werkhouding.  Iedere dag opnieuw krijg ik klanten aan de telefoon met geweldige rug-en nekproblemen. Vaak klachten die absluut voorkomen hadden kunnen worden door een gezonde actieve zithouding. Mijn advies wacht niet tot het te laat is. Investeer op tijd in een dynamische ergonomische bureaustoel waarop je tijdens het bureauwerk voortdurend actief in beweging blijft. Zonder dat je het doorhebt ben je je rug- en buikspieren actief aan het trainen en versterken.

Zit niet langer passief maar actief

Onze bureaustoelen zijn geïnspireerd op het actieve zitten op een zitbal, een bewezen methode in de fysiotherapie om een gezonde zithouding aan te leren. Met de 3D kantelbare zitting van de Adaptic bureaustoel geniet je van de voordelen van een zitbal zonder de beperkingen.

De hele dag actief zitten in een gezonde houding voorkomt lichamelijke klachten.

Het geheim? Onze stoelen stimuleren constante, onbewuste bewegingen, waardoor je diepe stabiliteitsspieren in je rug en buik worden versterkt. Langdurig zitten wordt comfortabel en bevordert een actieve leefstijl. Vergeet rug- en nekklachten, want met Adaptic behoren ze tot het verleden.
Het resultaat? Een verbeterde gezonde houding, regelmatige bekkenkanteling en een dynamische zitervaring. Medewerkers waarderen niet alleen het comfort, maar ook de aandacht voor hun welzijn. Werkgevers profiteren van minder ziekteverzuim en een verhoogde concentratie.

Investeer in de gezondheid van je medewerkers en pluk de vruchten van productiviteit, tevredenheid en een positieve werkomgeving. Adaptic staat voor gezond zitten en een duurzaam rendement. Maak van elke werkdag een comfortabele en gezonde ervaring met Adaptic bureaustoelen.

Weg met het passieve zitten op standaard ergonomische bureaustoelen. Maak plaats voor een gezonde, actieve werkhouding op Adaptic ergonomisch therapeutische stoelen. Gebruik je spieren, bevorder je stabiliteit en werk met plezier en comfort. Adaptic, waar actief zitten een tweede natuur wordt.

onderrug oefening

Wat te doen aan rugpijn?: Adaptic Bureaustoelen

Rugpijn kan voelen als een constante strijd, waarbij elke beweging een herinnering is aan het ongemak dat zovelen van ons ervaren. Of het nu gaat om een zeurende pijn in de onderrug of een scherpe steek die door je heupen gaat, de zoektocht naar verlichting kan vermoeiend zijn.

Lees meer
Lees meer over Wat te doen aan rugpijn?: Adaptic Bureaustoelen
We swipen en surfen onszelf naar een kapotte rug

We swipen en surfen onszelf naar een kapotte rug

We swipen en surfen onszelf naar een kapotte rug. Bewegingsarmoede De motorische ontwikkeling van miljoenen Nederlanders laat ernstig te wensen over, ziet orthopedisch chirurg Piet van Loon. „Bij steeds meer jonge mensen.” Auteurs Gijsbert van Es Gepubliceerd op 26 oktober 2023 Leestijd 6 minuten

Lees meer
Lees meer over We swipen en surfen onszelf naar een kapotte rug
De ziekte van Scheuermann

De ziekte van Scheuermann

De ziekte van Scheuermann (of juveniele kyfose) is een structureel defect van de wervelkolom met een karakteristieke overmatige kromming van de rug op borsthoogte.

Lees meer
Lees meer over De ziekte van Scheuermann
nekpijn hoe komt het?

Nekpijn hoe komt het?

Nekpijn hoe komt het? De halswervelkolom is gebouwd om het gewicht van het hoofd te dragen. Oorzaak 1: Slechte houding van het bovenlichaam

Lees meer
Lees meer over Nekpijn hoe komt het?