contact

Kenniscentrum

Zit niet langer passief maar actief

Het Kenniscentrum geeft informatie over het voorkomen van lichamelijke klachten als gevolg van een verkeerde werkhouding.  Iedere dag opnieuw krijg ik klanten aan de telefoon met geweldige rug-en nekproblemen. Vaak klachten die absluut voorkomen hadden kunnen worden door een gezonde actieve zithouding. Mijn advies wacht niet tot het te laat is. Investeer op tijd in een dynamische ergonomische bureaustoel waarop je tijdens het bureauwerk voortdurend actief in beweging blijft. Zonder dat je het doorhebt ben je je rug- en buikspieren actief aan het trainen en versterken.

nekpijn hoe komt het?

Ergonomische bureaustoel nekklachten

Nekklachten kunnen verschillende oorzaken hebben, waarvan een slechte zithouding een van de meest voorkomende is. Langdurig zitten in een verkeerde houding met je hoofd voorover gebogen is een zware belasting voor nek en schouders dat onherroepelijk pijn veroorzaakt.

Lees meer
Lees meer over Ergonomische bureaustoel nekklachten
What Makes a chair therapeutic

De voordelen van Adaptic bureaustoelen

Verlichten lage rugpijn; ontspant de nek; versterkt diepe core stabiliteitsspieren; versterkt rug-en buikspieren; voorkomt Scoliose; corrigeert gebogen rug; balanceert spinale schijfbelasting; verbetert de houding en vermindert de druk op maag en longen.

Lees meer
Lees meer over De voordelen van Adaptic bureaustoelen
onderrug oefening

Wat te doen aan rugpijn?: Adaptic Bureaustoelen

Rugpijn kan voelen als een constante strijd, waarbij elke beweging een herinnering is aan het ongemak dat zovelen van ons ervaren. Of het nu gaat om een zeurende pijn in de onderrug of een scherpe steek die door je heupen gaat, de zoektocht naar verlichting kan vermoeiend zijn.

Lees meer
Lees meer over Wat te doen aan rugpijn?: Adaptic Bureaustoelen
We swipen en surfen onszelf naar een kapotte rug

We swipen en surfen onszelf naar een kapotte rug

We swipen en surfen onszelf naar een kapotte rug. Bewegingsarmoede De motorische ontwikkeling van miljoenen Nederlanders laat ernstig te wensen over, ziet orthopedisch chirurg Piet van Loon. „Bij steeds meer jonge mensen.” Auteurs Gijsbert van Es Gepubliceerd op 26 oktober 2023 Leestijd 6 minuten

Lees meer
Lees meer over We swipen en surfen onszelf naar een kapotte rug
De ziekte van Scheuermann

De ziekte van Scheuermann

De ziekte van Scheuermann (of juveniele kyfose) is een structureel defect van de wervelkolom met een karakteristieke overmatige kromming van de rug op borsthoogte.

Lees meer
Lees meer over De ziekte van Scheuermann

Plan je gratis adviesgesprek

Graag willen wij jouw eventuele vragen beantwoorden op het moment dat het jou het beste uitkomt.

Klik op de button en reserveer in de online agenda 10 minuten voor een verhelderend advies gesprek.

Gratis adviesgesprek