Ergonomische bureaustoelen voor actief zitten

Ergonomische bureaustoelen voor actief zitten zijn gemaakt voor je gezondheid. Adaptic-bureaustoelen verschillen van andere ergonomische stoelen door de dynamische zitting. Op een Adaptic bureaustoel neem je automatisch een actieve en gezonde zithouding aan. Dat is belangrijk! Zeker als je bedenkt hoeveel tijd je op een bureaustoel doorbrengt. Adaptic ergonomische bureaustoelen zijn ontworpen om je te helpen comfortabel en actief te zitten. Actief zitten is goed voor je algehele welzijn. We weten allemaal dat je je beter gaat voelen als je veel beweegt. Het omgekeerde geldt helaas ook, beweeg je weinig dan voel je je slechter. De meeste stoelen bieden goede ondersteuning, maar moedigen vaak passief zitten aan.  Dit betekent dat je vastzit in één positie,  vaak de oorzaak van nek- en rugpijn en verminderde productiviteit. Ergonomische bureaustoelen van Adaptic pakken dit probleem aan door beweging te stimuleren. De slogan “zitten is het nieuwe roken” geeft goed aan hoe goed het is voor je gezondheid om veel te bewegen. Met Adaptic kan dat terwijl je werkt. Op een Adaptic bureaustoel neem je  automatisch een actieve en gezonde zithouding aan en voorkom je onnodige klachten als je lang in dezelfde houding werkt.

Tips voor de beste zithouding / ergonomische bureuastoelen voor actief zitten

Wat maakt een bureaustoel “ergonomisch” en geschikt voor actief zitten?

Beweeglijke zitting: Ergonomische bureaustoelen hebben bij voorkeur een beweeglijke zitting die je toestaat om zachtjes te wiebelen of te kantelen terwijl je zit. Dit helpt om je spieren actief te houden en voorkomt dat je te lang in één houding blijft.
Hoogteverstelling: De mogelijkheid om de hoogte van de stoel aan te passen aan je lichaam is belangrijk voor comfortabel en actief zitten. Je voeten moeten plat op de grond kunnen rusten. Dat is belangrijk om je evenwicht te bewaren tijdens het zitten op de bureaustoel.
Ademende materialen: Ergonomische stoelen zijn vaak gemaakt van ademende materialen om oververhitting en zweten te voorkomen, zodat je comfortabel kunt blijven, zelfs tijdens lange zitsessies.
Afneembare armleuningen: Sommige ergonomische stoelen hebben afneembare armleuningen, zodat je meer bewegingsvrijheid hebt als dat nodig is. Als je op zoek bent naar een ergonomische bureaustoel die je gezondheid bevordert en actief zitten aanmoedigt, overweeg dan een ergonomische stoel met een bewegende zitting. Het kan een positieve impact hebben op je comfort en welzijn, zowel op het werk als thuis.

Plan jouw gratis adviesgesprek

Graag willen wij jouw eventuele vragen beantwoorden op het moment dat het jou het beste uitkomt.

Gratis adviesgesprek